• Auteur en regisseur

  broken image

  David Lindsay-Abbaire

  Auteur

  David Lindsay-Abbaire werd geboren op 30 november 1969 in Boston, Massachusetts. Hij is een Amerikaanse schrijver van toneelstukken, films en liedjesteksten. Zijn eerste grote succes was Fuddy Meers. Dit ging in première Off-Broadway in de Manhattan Theatre Club en liep van 2 november 1999 tot januari 2000. Het verhuisde naar de Minetta Lane Theatre op 27 januari 2000 en werd daar gestopt in april 2000 na 16 'previews' en 78 voorstellingen. Hij keerde terug naar de Manhattan Theatre Club in 2001 met Wonder of the World, met Sarah Jessica Parker in de hoofdrol.

   

  Rabbit Hole ging in première in 2006 op Broadway met Cynthia Nixon, Tyne Daly en John Slattery en won de Pulitzer Prize voor Drama in 2007. Het werd tevens genomineerd voor een Tony Award voor Beste Stuk en Cynthia Nixon won in 2006 de Tony Award voor Beste Actrice.

   

  Lindsay-Abbaire schreef ook zes filmscenario's, waaronder Robots (2005), Poltergeist (2015) en Oz the Great and Powerful (2013). Hij schreef ook een filmversie van Rabbit Hole met Nicole Kidman in de hoofdrol, die de film ook producete. De film ging in première op het Toronto International Film Festival en werd daar goed onthaald. Rabbit Hole kreeg diverse awards en Nicole Kidman werd voor haar rol genomineerd voor een Oscar, maar greep net naast het prestigieuze beeldje.

  broken image

  Johan Depaepe

  Regisseur

  Johan Depaepe (°1972) studeerde Communicatiebeheer in Gent, en heeft al een rijk gevulde journalistieke carrière in diverse media achter de rug. Momenteel werkt hij als freelance copywriter/vertaler en videast.

   

  Naast de journalistiek was theater altijd al zijn grote passie. Johan is sinds zijn vijftiende actief in het liefhebberstoneel bij verscheidene gezelschappen. Naast mooie rollen in onder andere ‘Het Belang van Ernst’, ‘De Vrouw van vroeger’, ‘Eer de haan kraait’, ‘Popcorn’, ‘Woeste Hoogten’, ‘De Getemde Feeks’ en ‘De Doodskopvlinder’, is hij ook regisseur. Hij regisseerde ‘De Grönholmmethode’ bij Toneelvereniging Klakkeboem (waarmee het gezelschap de longlist van het Landjuweelfestival haalde), ‘Het Geheim van Paranostra’ (Studio Kohané), ‘Veronika besluit te sterven’ (Die Ghesellen) en ‘Iedereen Don Quichot’ (Toneelvereniging Klakkeboem). De twee laatste voorstellingen werden telkens bekroond met een Gouden Meeuw. Hij was ook de coregisseur van ‘De Zoveelste Keer Armandus’ (Klakkeboemkids).

   

  Johan vertaalde heel wat toneelstukken, en maakte ook de Nederlandse vertalingen voor de professionele producties ‘Witte Kragen, Zwarte Randen’ (Cultuurkapel De Schaduw, Ardooie), ‘Jersey Boys’ (Fontys Hogeschool voor de Kunsten, Tilburg), ‘Batman Live’ (MB Presents, Sportpaleis Antwerpen), ‘Cats’ (Kursaal Oostende/Arrano/Proud to Present, in Kursaal Oostende en Elisabethzaal Antwerpen), ‘Grease’ (Music Hall, Vorst Nationaal en Sportpaleis Antwerpen), ‘Dirty Dancing’ (MB Presents/Kursaal Oostende, in Heizelpaleis 12 Brussel en Kursaal Oostende), ‘Footloose’ (Kursaal Oostende) en ‘Flashdance’ (Kursaal Oostende). Zijn vertaling van de musical ‘Cats’ wordt in 2018 en 2019 opnieuw gebruikt voor een hele reeks opvoeringen in Amsterdam, Rotterdam, Breda en Groningen.

   

  Voor Die Ghesellen in Deerlijk regisseert Johan in maart 2019 ‘Liliom’. Samen met Debbie Manhaeve, Maarten Vansteenkiste en Dennie Vancauwenberghe richtte hij onlangs het nieuwe toneelcollectief Spinsels op. Hun eerste productie ‘Gif’ gaat in mei 2019 in première.

 • Ge zijt er niet beter aan toe dan ik, ge verwerkt het gewoon op een andere manier. En da's kut want zo kunnen we er niet zijn voor elkaar.

  Inge

 • Rabbit Hole

  Het verhaal

  Ondraaglijk verdriet

  Inge en Bruno hebben alles goed voor mekaar. Een warm huwelijk, lucratieve jobs, een prachtige zoon, een mooi huis. Maar dan slaat het noodlot toe, en in één ogenblik van onoplettendheid en verwarring verandert hun hele leven. Hoe moeten Inge en Bruno hier in godsnaam mee omgaan? Na negen maanden lijkt het grootste verdriet gesleten, maar dat is slechts schijn. De noodlottige gebeurtenis heeft wonden geslagen die niet geheeld geraken en een stevige wig heeft geslagen tussen het eens zo hechte koppel.

   

  Inges onbesuisde zus Isa en haar praatgrage moeder Nicole zijn vol goede wil, maar maken er de zaken uiteindelijk niet makkelijker op. Maar troost en verlossing kunnen uit een onverwachte hoek komen, en er is altijd hoop. “Ondraaglijk verdriet kan veranderen in iets waar je vanonder kan kruipen, dat je met je kan meedragen – als een baksteen in je zak,” zoals Nicole zo mooi zegt.

   

  ‘Rabbit Hole’ toont op een realistische manier hoe de verschillende leden van een familie omgaan met rouw na een vreselijke gebeurtenis. ‘Rabbit Hole’ beroert de emoties, maar is niet sentimenteel, en dankzij de spitse en vaak ook grappige dialogen, is het bij momenten zelfs opmerkelijk lichtvoetig.

   

 • Ik vind 't fijn om naar die vlekken te kijken.

  Bruno

 • De acteurs

  broken image

  Griet Soenens

  Inge

  Vrouw van Bruno, achter in de dertig. Ze is normaal gesproken een heel verantwoordelijk en redelijk persoon, maar haar verdriet maakt van haar een ander mens.

   

  "Hij is overal, Bruno. Overal waar ik kijk, zie ik nog altijd Luca."

  broken image

  Kurt Velghe

  Bruno

  Man van Inge, halverwege de veertig. Zeer zorgzaam, maar heeft het erg moeilijk en wordt snel kwaad. Zit op de rand van een depressie.

   

  "We zullen niet op een dag wakker worden en vaststellen dat alles weer is zoals vroeger."

  broken image

  Kim Goussaert

  Isa

  Inges losbandige zus. Ongetrouwd, maar ze heeft een relatie met Carlo. Ze is zwanger.

   

  "Het zou gewoon... raar zijn, da's alles. Als 't een jongen is. Om hem te zien rondlopen in Luca's kleren."

  broken image

  Katrien Debaere

  Nicole

  Moeder van Inge en Isa. Ze helpt Bruno en Inge bij het verhuizen en geeft moederlijk advies aan Inge. Haar zoon (Inges broer, Arthur), een heroïne verslaafde, heeft op zijn 30e een einde aan zijn leven gemaakt.

   

  "Ik draag mijn verdriet nog altijd alleen. Jij zit hier elke godganse dag met je dik gat op die stoel."

  broken image

  Thomas Dierynck

  Jeroen

  19-jarige jongen die houdt van science fiction en kortverhalen schrijft. Hij heeft nog maar net zijn rijbewijs.

   

  "Ik vond dat u dat moest weten. Dat ik misschien iets te snel reed. Ik weet 't niet zeker, maar ik weet ook niet of 't niet zo is."

 • Het gaat minder zwaar wegen. Op een bepaald moment wordt het draaglijk.

  Nicole

 • De affiche

  broken image
 • De 'teaser'

  Een voorsmaakje...

 • Ik had vroeger ook zo'n t-shirt. Zoals hij op die foto droeg.

  Jeroen

 • Speeldata + reserveren

  Speeldata

  Zwevegem-Knokke

  Voorstellingen op zaterdag 27 oktober, zondag 28 oktober, maandag 29 oktober, woensdag 31 oktober, donderdag 1 november, vrijdag 2 november en zaterdag 3 november 2018 . De voorstellingen starten telkens om 20u00, behalve op zondag. Dan gaat de voorstelling van start om 18u30.

  Inkom: € 9,00

  Studenten en kinderen: € 5,00

  Locatie: Parochiaal Centrum, Orveiestraat te Zwevegem (Zwevegem-Knokke)

   

  Deerlijk

  Voorstellingen op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 december 2018. De voorstellingen starten telkens om 20u15, behalve op zondag. Dan gaat de voorstelling van start om 18u00.

  Inkom: € 8,00

  Locatie: OC d'Iefte, Hoogstraat 122, 8540 Deerlijk

   

  Reserveren

  Reserveren kan via onderstaande link

 • Contacteer ons!

  Onze virtuele aanwezigheid!

  broken image

  Facebook

  broken image

  Twitter

  broken image

  YouTube

  broken image

  Website